Engedd meg, hogy bemutatkozzam

Talán az elején kellett volna bemutatkoznunk, de szerettem volna, ha a saját utadon indulsz el és utána találkozunk.

Mayer Mónika vagyok, a 21 éves Dávid édesanyja. Dávid különleges, más, mint a többi gyerek, ezért születése teljesen megváltoztatta az életemet. A Tőle kapott szerep sokáig eltakarta előlem önmagamat. Talán egészen a közelmúltig.

Sok minden történt velem az elmúlt években – nem látványos külső, inkább láthatatlan belső történések. És a bennem rejlő érzések utat kerestek maguknak a felszínre. Azt a két utat találták meg, amit egy kicsit szeretnék Neked is megmutatni.

A zentangle technika lehetővé tette, hogy rajztudás nélkül is valami olyat tudjak létre hozni, amire büszke tudok lenni. Az ismétlődő vonalak, motívumok segítségével a legegyszerűbb körvonalak is úgy tölthetők ki, hogy a végeredmény egy látványos és szép kép legyen. Rajzolás közben az állandó ismétlődés segít a kikapcsolódásban, az ellazulásban, ezért is hívják meditatív technikának. Ugyanakkor a kitöltendő rajz alapok megalkotásakor lehetőség nyílik akár komoly mondanivaló, gondolatok, érzések kifejezésére is. Én így is használtam. De ha Te virágokat, alakot, kertet vagy bármi más szépséget szeretnél megjeleníteni, tégy úgy! A Tied. Az a fontos, hogy örömöd legyen benne. Használhatsz akár készen talált vonalrajzokat, kifestőket is az internetről sablonnak és életet lehelhetsz beléjük a saját motívumaiddal. Csak bíztatni szeretnélek arra, hogy próbáld ki.

Bevallom: Dávidnak sokkal szebb színei vannak mint nekem. Gyönyörű nonfiguratív színorgiákat tud alkotni. A használt színek is mesélnek Rólad, felvidítanak és kikapcsolódást nyújtanak, hát színezz! Engedd, hogy elvarázsoljanak a színek és a kezed alatt életre kelő képek, ahogy gyermekkorodban. Hát nem jó volt, a terhek nélkül élvezni a pillanatot?

A mesék a saját történeteim. Bennem laktak miután megszülettek egy-egy élmény, érzés, élettapasztalat nyomán. Apró kis szösszenetek, nem irodalmi művek. De nekem jól esett leírni, kitenni őket. Arra gondolni, ahogy a rajzoknál is, hogy ahogy nekem örömet szereztek, talán másnak is okoznak egy-két kellemes vagy éppen elgondolkodtató pillanatot.

Tükröket alkottam magamnak, hogy jobban megismerhessem magam.
Bíztatlak arra, hogy ha Benned is bujkál a kíváncsiság a saját lelked iránt, tegyél így Te is.
Segíthet megtalálni és megszeretni saját magad.
De ami a legfontosabb: engedd meg magadnak, hogy jól érezd magad!
Csak Te legyél fontos a lopott pillanatokban, amikor azt csinálhatod, ami örömet jelent Neked!

Sok sikerélményt és örömet kívánok Neked!

Jó utat!

Szeretettel
Móni